Vi har hittat Norah Wells tygdockor


Kära kunder, får vi presenta Norah Well som var en begåvad konstnär och designer av tygdockor i början av 1900-talet. 1926 startade hon den lilla fabriken ”The Viktor Toy Works”. Norah började produktionen och hennes dockor publicerades i kataloger. Hennes bror Leonard var inblandad i verksamheten och skötte marknadsföringen. 


Norah utformade alla dockor och leksaker själv. 1927 deltog hon i British Industry Toy Fair där hennes produkter visades för första gången med stor framgång. Det gick så bra att de växte ur lokalerna och köpte 1929 baptist Chapel på King Street i Wellington och på 30-talet fanns det ca 250 anställda. 70% av försäljningen gick på export och där finns så många dockor över hela värden. 

En av dockorna finns hos oss och sitter i den vackra Karl Johan soffan i grön sammet. Välkommen in och hälsa på henne! 


Hennes bror dog 1959 vid en ålder av 67 och Norah hade förlorat inte bara sin bror, utan också hennes bästa vän och affärspartner. Då bestämde hon sig för att pensionera sig samtidigt upphörde företaget. 
Hon ägnade sig nu åt sina favoritintressen som att måla, matlagning och trädgårdsskötsel. Norah blev 82 år och dog 1975.